Maasstedelijke Koren

Koorvereniging voor kinderen en volwassenenWelkom bij de Maasstedelijke Koren!

De Maasstedelijke Koren is een koorvereniging voor kinderen en volwassenen. Wij zingen klassieke muziek van alle jaren.

Op deze website meer informatie over onze verschillende koren, een impressie en een manier om met ons in contact te komen, om lid te worden, of een van onze koren te boeken.

Aankomend concert - Maasstedelijke Koren in Dusseldorf (10 December)
 
 Op Zaterdag 10 december geven de Maasstedelijke Koren een concert in Dusseldorf. De koren die meezingen zijn de kamerkoren, het vrouwenensemble en het mannenensemble.


 

Concert Agenda

  • 10 december - Concert Maasstedelijke Koren in Dusseldorf
  • 18 december - Sint Donatusconcert in de Caeciliakerk, Rotterdam (14:30)
  • 24 december - Kerstnachtmis Lambertuskerk, medewerking Maasstedelijk Kamerkoor
  • 14 februari - Valentijnsconcert Maasstedelijk Vrouwenensemble

Kerstkoor

Sinds 11 november zijn we begonnen met een tijdelijk kerstkoor voor kinderen die in groep 4, 5 en 6 zitten. Onder leiding van Anneke van Es wordt er elke vrijdag van 18:30 tot 19:30 gezongen in de Alexanderkerk in Rotterdam. Door middel van (traditionele) kerstnummers leer je op een leuke manier wat er van je wordt gevraagd om in een koor te zingen. Voor meer informatie klik je op de afbeelding.


Draagt u de Maasstedelijke koren een warm hart toe? Wordt vriend van de Maasstedelijke Koren!

De afgelopen 28 jaar hebben honderden kinderen bij de Maasstedelijke Koren kennis gemaakt met koorzang. Een aantal van hen is professioneel zanger(es) geworden. Vele anderen zingen nog met plezier in een amateurkoor. Ook volwassenen kunnen al jaren terecht bij de Maasstedelijke koren. Veel leden zijn al jarenlang, soms van kleins af aan lid van de vereniging. Gezamenlijk muziek maken verbindt, ontspant en geeft plezier. Ook is aangetoond dat het maken van muziek goed is voor de hersenontwikkeling van kinderen.


Het organiseren van concerten en concertreizen, de inzet van de muzikale staf, het uitvoeren van bijzondere producties: dat kunnen we niet zonder financiële steun. U kunt vriend van de Maasstedelijke Koren worden vanaf 25 euro per jaar. Daar krijgt u ook iets voor terug: 4x per jaar dit nieuwsblad en korting op onze eigen concerten.