Maasstedelijke Koren

koorvereniging voor kinderen en volwassenen

Het Maasstedelijk Meisjeskoor 

De zangers in het Maasstedelijk Meisjeskoor (8-19 jaar) zijn van alle markten thuis. Ze studeren klassiek repertoire, waaronder bekende werken als Pergolesi’s Stabat Mater, Ceremony of Carols van Britten en vele andere mooie koorwerken. Het meisjeskoor wordt regelmatig geboekt voor concerten van andere (volwassenen)koren, zoals De Rotterdamse Opera en in juni 2016 Kamerkoor Rotterdam voor het “Benedicite” Andrew Carter. Het Meisjeskoor werkt ieder jaar mee aan diverse uitvoeringen van de Matthäus Passion van J.S. Bach. Ook worden zij regelmatig gevraagd voor de Carmina Burana van C. Orff.   

Door middel van uitvoeringen van kinderopera’s zoals “De Notenkraker”, “De Toverfluit” en “Hans en Grietje” (gebaseerd op originele werken) brengen de Maasstedelijke kinderkoren andere kinderen en hun ouders in aanraking met klassieke muziek.  

Ook aan uitvoeringen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest werkten ze met plezier mee.

Concertreizen en Jubileum

Jaarlijks gaan de meisjes op concertreis naar Duitsland.  

Naast de concerten repeteren ze iedere dag, maar ook wordt er gezwommen, een speurtocht gehouden, een film gekeken en gesport. Op 16 april 2016 vierden de Maasstedelijke Koren het 25-jarig jubileum met de uitvoering van “Ein Deutsches Requiem” van J. Brahms met alle koorleden vanaf 8 jaar. De sprankelende stemmen gaven veel extra glans geven aan dit prachtige muziekstuk!